Praktické tipy

Co dělá hospodyni hospodyní?

Přestože dnešní rychlá doba nepřeje žádným extra složitým kulinářským dovednostem v rámci běžných domácností, zvládnout uvařit oběd a večeři se od vdané ženy od dětí stále čeká. Zatímco za svobodna se mladý pár najedl kdekoliv a neřešil tuky ani kilojouly, po svatbě je rodina nucena více času trávit doma, kde je taky nutné nakrmit „hladové krky“.

Žena se chtě-nechtě dostává k plotně, aby se ukázala, jaká je kuchařka a k čemu je od přírody stvořená. I když to dnes dámy nerady slyší, emancipace se žádné děti ještě nikdy nenajedly a hladový muž, to je holé neštěstí. Každá chytrá ženuška ví, že láska prochází žaludkem, a tak se dřív nebo později s vařečkou, sporákem a stoly z masivu skamarádí.

Kamarádka vařečka

Dobrá hospodyňka ví, že by i sebelépe uvařené jídlo nechutnalo, pokud by nebylo prostřeno a konzumace by probíhala takzvaně na koleně. Obědové ani večeřové menu se neobejde bez řádného stolování. Masivní jídelní stůl je k tomu nejvhodnější. Může být umístěn v kuchyni, jídelně nebo obývacím pokoji.

Stůl z masivu a na něm talíře, sklenice, příbory, ubrousky jsou vizitkou dobré hospodyně. Usednout k dobře připravené tabuli je předehrou k samotné konzumaci. Servírovaný pokrm je radostně očekávaný, strávník se cítí v naprostém pohodlí, má k jídlu a komplexnímu pochutnání si ty nejlepší předpoklady. Příjemné prostředí jistě pomůže i v případě, když se něco úplně nepodaří. Jistě to všichni přítomní paní kuchařce rádi odpustí.

Když Pán Bůh dopustí, i motyka spustí

Mít pro jídlo určený jídelní stůl masiv je prvotním předpokladem, jak obstát v roli manželky, matky a hostitelky. Dokonalý servis a perfektní stůl je předmětem obdivu tam, kde se na talíři úplně nezdaří, ale i tam, kde jsou talíře vyjedené do poslední drobky.

Stát se manželkou, dobrou kuchařkou a úžasnou hospodyňkou zase není tak těžké, jak by se na první pohled mohlo zdát. Stačí naslouchat, nechat s poradit od zkušenějších, posadit strávníky k dokonalému stolu, mít uši i oči otevřené a přiložit ruku k dílu.

Zanech komentář